KANJERS!

KANJERS!

Kinderen die kanker hebben (gehad) kunnen ook in het Inloophuis terecht. Iedere 2de woensdag van de maand is er speciaal voor hen, de KANJERS!, een workshop. De activiteiten op die dag verschillen per keer. Deelname is altijd gratis. Net als voor volwassenen, is ook voor kinderen het contact met lotgenoten fijn. De andere KANJERS! die zij ontmoeten hebben hetzelfde meegemaakt.

Kinderen of ouders die meer willen weten over de workshops, kunnen contact opnemen met het Inloophuis door een mail te sturen naar info@ inloophuishaaglanden.nl. Wij nemen dan telefonisch contact op.

Meer over kinderen en kanker
Bij kinderen kan kanker zich in korte tijd openbaren. Dit in tegenstelling tot volwassenen. Bij volwassenen ontwikkelt kanker zich gedurende vele jaren. Over de oorzaken van de meeste vormen van kanker bij kinderen is weinig bekend. In Nederland krijgen jaarlijks bijna 400 kinderen van 0-15 jaar kanker. Kinderen krijgen meestal andere soorten kanker dan volwassenen. Daarom worden kinderen op een andere manier behandeld. De meest voorkomende soorten kinderkanker zijn leukemie en hersentumoren.

De Vereniging ‘Ouders, Kinderen en Kanker’ (VOKK) zet zich in voor kinderen met kanker, tijdens de periode van de behandeling en daarna. Ook ouders, broers, zussen en grootouders kunnen er terecht. Voor meer informatie zie www.vokk.nl

Naar Kids
Naar Jongeren