Wie ontmoet ik?

In het Inloophuis werken vrijwilligers die ‘verstand’ van kanker hebben. Sommigen hebben zelf kanker gehad. Anderen hebben er in hun werk vaak mee te maken. Deze mensen willen dat jij je prettig en veilig voelt in ons huis. We geven je de vrijheid te doen wat jij zelf graag wilt, bijvoorbeeld chillen, praten of meedoen aan een leuke workshop.

Annet is een van de vrijwilligers die de activiteiten voor jongeren organiseert. Zij vertelt:

“Sinds anderhalf jaar werk ik als vrijwilliger mee aan het project Jongeren. Als (kinder)verpleegkundige in een academisch ziekenhuis heb ik veel met kinderen, jongeren en kanker gewerkt. Ik bezoek middelbare scholen, ziekenhuizen en andere organisaties waar kinderen en jongeren komen en vertel over het Inloophuis en alles wat we doen voor kids, Kanjers! en jongeren.

Bijna een jaar geleden is het Inloophuis gestart met workshops voor Kanjers!, waar ik samen met Linda en andere vrijwilligers een steentje aan bijdraag. Contacten met ouders vind ik heel belangrijk. De jongerenavonden zijn avonden waarin veel gedeeld wordt rondom een thema. Ik vind het bijzonder om met jongeren uit te wisselen over dát wat hen bezighoudt als een van hun ouders of zijzelf kanker hebben.”