Jij als kind

Kidsclub

De Kidsclub is voor kinderen van 4 tot 12 jaar van wie een vader, moeder, broer, zus, opa, oma of vriendje kanker heeft (gehad). Je ontmoet elkaar maandelijks in het Inloophuis. De kinderen die naar de Kidsclub komen, vinden het fijn om te merken dat ze niet de enigen zijn in zo’n lastige situatie. Zij komen vooral om een leuke en gezellige middag met elkaar te hebben.

Misschien heb je veel vragen en wil je daar eens met iemand over praten. Of misschien wil je er juist even helemaal niet aan denken, maar wil je gewoon lol maken. Dat kan ook. Iedere maand doe je iets bijzonders zoals schilderen, bakken, muziek, theater, spelletjes of dans. Je mag altijd een vriendje of vriendinnetje meenemen.

Citaat moeder: Het inloophuis is een plek waar je een luisterend oor vindt wanneer je met de ziekte kanker wordt geconfronteerd. Onze kinderen voelen zich thuis bij Inloophuis Haaglanden. De Kidsclub is, in een periode van onzekerheid en verwarring, een fijne plek om te ontspannen en contact met lotgenootjes te hebben. Je ervaart dat je niet alleen bent en dat voelt goed. De medewerkers en vrijwilligers zijn allemaal heel deskundig, vriendelijk en zeer gastvrij.

KANJERS!

KANJERS! zijn kinderen die zelf kanker hebben (gehad). Je behandeling is (soms al) achter de rug, je gaat weer naar school, maar er is veel veranderd. Wat vertel je aan je klasgenoten? En snappen ze het eigenlijk wel als je niet aan alles mee kan doen?

De kinderen die je ontmoet bij KANJERS! snappen jou zeker. We komen één keer per maand samen in het Inloophuis. We doen activiteiten waar jij zin in hebt en waar jij aan mee kan doen. Denk aan schilderen, yoga, sport en spel, koken, theater en muziek maken.

Citaat kind: Ik had het vandaag erg naar mijn zin! De zelfgebakken pizza was lekker. Het was heel gezellig dat Ilse er ook bij was en dat ik al vrienden heb gemaakt. Ik hoop dat iedereen (en ik ook) er de volgende keer weer bij kan zijn. Dan gaan we namelijk die coole djembé workshop met een echte opname doen!

Wist je dat er alleen al in Den Haag en omgeving 25.000 mensen wonen die kanker hebben? Of die behandeld zijn tegen kanker? En dat jij dus niet de enige bent die dit van heel dichtbij meemaakt?

JONGERENAVONDEN

Voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar organiseren wij Jongerenavonden waarin wij hen de mogelijkheid geven om in groepsgesprekken met elkaar ervaringen te delen, Ook een gesprek met een van onze gastheren of – vrouwen of een professional is mogelijk. Voor wie zich wil ontspannen bieden we diverse activiteiten. De activiteiten worden gegeven onder deskundige begeleiding. Wil je je meer verdiepen in je ziekte en hoe je er goed mee om kan gaan dan hebben we ook een interessante Bibliotheek. Wil je geest en lichaam ontspannen en sterker maken dan kun je meedoen aan onze Yogalessen.